Archives

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι

nikiforos/ Δεκέμβριος 10, 2017/

Το ByRaki flavor στηρίζοντας το Εθελοντικό Σωματείο ΑΤΑΧΤΟΙ, συμμετέχει στον Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι “Γεύση, Τέχνη και Πολιτισμός”. Στον χώρο του παζαριού θα βρίσκεται η ομάδα του ByRaki flavor με επιλεγμένες γεύσεις από την συλλογή του ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor. Σε αυτήν την προσπάθεια θα συμμετέχουν 9 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, καθώς και δεκάδες διαδραστικά event που θα πραγματοποιούνται στον χώρο καθημερινά. 1.

Read More

Γευσιγνωσία ByRaki flavor

nikiforos/ Δεκέμβριος 8, 2017/

Το ByRaki flavor σας προσκαλεί σε μια Γιορτινή Γευσιγνωσία. Η Γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί με την δοκιμή επιλεγμένων γεύσεων απο την συλλογή του ByRaki flavor.  Η ομάδα του ByRaki flavor θα είναι στην διάθεσή σας να σας λύσει απορίες για την απόσταξη και τα ηδύποτα. Το ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων θα πραγματοποιηθεί στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου TALOS PLAZA στο Ηράκλειο

Read More

BarCode

nikiforos/ Νοεμβρίου 30, 2017/

Το barcode, από την εταιρεία GS1 Association Greece, υπάρχει στις ετικέτες των προϊόντων ΜΠΑΪΡΑΚΙ ByRaki flavor, με τα 3 πρώτα νούμερα 521, που αντιστοιχούν σε αλκοολούχα προϊόντα της Ελλάδος.  Σκοπός είναι, τα συστήματα barcode να βελτίωσουν τα logistics της επιχείρησης και των συνεργατών της. Τα Barcode που διαθέτει το ByRaki flavor έχουν τα παρακάτω νούμερα. 5213005590000 ΜΠΑΪΡΑΚΙ – ByRaki flavor

Read More

Ηδύποτα ή Λικέρ

nikiforos/ Νοεμβρίου 29, 2017/

Η παρασκευή ηδύποτων – λικέρ χρονολογείται ότι ξεκίνησε τον 13ο αιώνα για ιατρικό σκοπό από μοναχούς. Εάν ξεκινήσει κάποιος από την ετοιμολογία της λέξεις «ηδύποτο» βγάζει αμέσως τα πρώτα συμπεράσματα. Ηδύποτο από τα αρχαία Ελληνικά «ἡδύποτον», και ουδέτερο αυτού  «ἡδύποτος» από τις λέξεις “ἡδύς” και “ποτος”. Ήδύς  σημαίνει γλυκός και ποτος είναι το ουδέτερο της λέξης ποτό, άρα γίνεται λόγος

Read More

Η κατάψυξη και η πήξη της Τσικουδιάς

nikiforos/ Νοεμβρίου 7, 2017/

Σύνηθες φαινόμενο, που συναντιέται στην Τσικουδιά ή Ρακή Κρήτης, είναι να παγώνει ή κρυσταλλώνει όταν αποθηκεύεται σε οικιακούς ή επαγγελματικούς καταψύκτες. Ο λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι οι βαθμοί κελσίου του καταψύκτη, σε αναλογία με τους αλκοολικούς βαθμούς του αλκοολικού διαλύματος. Η θερμοκρασία στους καταψύκτες κυμαίνεται: Στους οικιακούς -18Ο βαθμούς Κελσίου Στους επαγγελματικούς -25ο βαθμούς Κελσίου Το σημείο

Read More